Vinteren er over, no skjer det!

Det har skjedd eindel sidan siste bloggpost! No er veg og tomt klar, og grunnarbeidet er så godt som ferdig. Massivtre-elementa og arbeidslaget frå Montasje AS kjem første veka i juni. Fantastisk, vi gler oss!

Vi går for Ytong porebetong i grunnmuren, og skal isolere med mineralull i golv mot grunn. Porebetong er eit varmeisolerande, berande, ubrennbart og lydisolerande materiale som er lett å arbeide med. Mineralull har gode isolasjonseigenskapar, det er eit dødt materiale og er difor ikkje så utsett for skader på grunn av fukt, og det har lang levetid.

 Når det gjeld vektinga mellom eigenskapar, miljø og økonomi har vi gjort følgjande vurderingar:

- Porebetong er meir miljøvenleg å framstille enn vanleg betong, då luftboblene bles opp volumet og reduserer behovet for sement i blokkene

- Kostnadane ved bruk av porebetong vert etter våre utrekningar omtrent dei same som for vanleg betong (ventar riktignok spent på faktura frå entreprenøren...) 

- Foamglas som isolasjon mot grunn vart for dyrt, rett og slett, og miljøomsynet måtte vike for økonomien 

- Kompromisset vart mineralull, som ligg omtrent midt mellom foamglas og isopor i pris, men som ikkje er like miljøbelastande i produksjon  


I desse vurderingane har vi fått veldig proff hjelp frå vår gode venn og ENØK/LCA-ekspert Rune Pedersen. Kva han har funne ut om livsløpskostnadane til huset og dei ulike byggemateriala skal de få vite meir om i neste post:-)

H&E 

2 kommentarer

Rune

21.05.2015 kl.10:17

LCA-ekspert, ja der sa du det!!!

Haha.

Men grattis med blogg! Det blir morsomt, slitsomt, fantastisk, forferdelig og givende dager og uker fremover!

Vi jager innflytting i gamlehuet i juli. Tror det kan gå.

Bjørvik Miljøhus

21.05.2015 kl.22:52

Rune: Vi brukar kun den beste:-) Og har kjent litt på det du nemner her ja, allereie. Men det er forhåpentleg verd slitet. Gler oss til å kome på besøk i Isake-stova!

Skriv en ny kommentar

Bjørvik Miljøhus

Bjørvik Miljøhus

34, Gaular

Familie på fire som skal bygge miljøvenleg hus på vakre Bjørvikneset!

Kategorier

Arkiv

hits